Spelregels voor de regio- competitie Gelre

Gendt, mei  2018

Spelregels voor de regio- competitie Gelre, buiten de regels van de DTBN.

 1. We spelen competitie met meerdere poules afhankelijk van het aantal inschrijvingen
 2. Een team bestaat uit maximaal 4 personen, waarvan normaliter 3 personen de wedstrijd spelen. Echter als het voor 1 persoon fysiek niet mogelijk is om 4 games te spelen mag de 4e persoon ingezet worden.
 3. Een team dat incidenteel geen 3 spelers heeft om op te stellen, mag een speler van de eigen vereniging vragen die niet in competitieverband speelt maar wel lid is van de DTBN. Tijdens een wedstrijd mag geen speler van een andere vereniging invallen.
 4. Een speler die éénmaal of vaker bij een team is ingevallen, mag niet meer bij een ander team spelen.
 5. Indien een team op een geplande datum niet kan spelen wordt er in overleg met de tegenpartij een andere datum afgesproken.
 6. Beide verenigingen mogen eenmaal een nieuwe datum vaststellen. Indien daarna weer niet gespeeld kan worden, mag de wedstrijd niet meer verzet worden. Het team dat wel wil spelen krijgt dan 6 punten en het andere team 0 punten. Datum en plaats van gewijzigde wedstrijden moet doorgegeven worden aan de competitieleider.
 7. Indien een team door nalatigheid niet speelt krijgt het andere team 6 punten.
 8. Het is de bedoeling dat de thuiswedstrijden ook zoveel mogelijk thuis gespeeld worden.
 9. De wedstrijden dienen gespeeld te worden op het tijdstip dat normaliter door de thuisspelende vereniging gespeeld wordt.
 10. De werkgroep van de Gelre- competitie heeft geen mogelijkheid huur te betalen.
 11. Wij spelen per keer 3 wedstrijden van 2 games.
 12. Tijdens een game mag niet van speler gewisseld worden. Als een ( geblesseerde) speler niet verder kan spelen, is de game gewonnen door de tegenpartij. De behaalde punten worden genoteerd op het wedstrijdformulier. De tegenstander krijgt 21 punten. Als er een reservespeler aanwezig is, mag hij invallen vanaf de volgende game. Als er geen reserve- speler aanwezig is, mag de wedstrijd uitgespeeld worden door de overgebleven twee spelers. Op het wedstrijdformulier wordt genoteerd welke speler is uitgevallen en wie al of niet ingevallen heeft. De wedstrijd mag niet verplaatst worden.
 13. Voor aanvang van de wedstrijd moet het wedstrijdformulier door het thuisspelende team volledig ingevuld worden met de namen van de spelers. Dit geldt ook als men een 4e persoon wil laten spelen dan moet men deze vooraf op het formulier vermelden.
 14. Voor iedere gewonnen game krijgt men 1 punt. Dit betekent dat gespeeld wordt om
 15. 6 punten. Alle punten tellen mee voor het puntenklassement.
 16. Een game wordt gespeeld tot 21 met 2 punten verschil tot een maximum van 30 punten.
 17. Indien de banen maar 1 uur beschikbaar zijn, speelt met de games tot 15 punten met 2 punten verschil en een maximum van 21 punten.
 18. Het wedstrijdformulier dient meteen na de wedstrijd of zo spoedig mogelijk daarna gescand opgestuurd te worden naar de competitieleider.
 19. De scheidsrechter is bij voorkeur altijd een speler van het thuisspelende team De grensrechter is iemand van de tegenpartij.
 20. De kosten voor de competitie moeten voldaan zijn voor aanvang van de competitie
 21. De coördinator zorgt voor het innen en overboeken van de bijdrage.
 22. De spelers die deelnemen aan de competitie moeten ingeschreven zijn bij de DTBN.
 23. Er wordt gespeeld volgens de regels van de DTBN.
 24. Aan het eind van de competitie is er promotie en degradatie van cq. nummer 1 en nummer laatst in de poule.
 25. De nummers 1 en 2 van poule A gaan naar de finale van de 4 landelijke competities.
 26. Voor 1 juli van het lopende jaar moeten de deelnemers aan de competitie doorgegeven zijn, alsook de teams waarin men speelt.
 27. Voor 1 september moet de competitie-indeling klaar zijn.

Namens de werkgroep wensen we iedereen een fijne sportieve competitie toe.