Nieuwjaarstoernooi Dinxperlo

Wanneer

12-01-2020    
09:30 - 17:00

Waar

Dinxperlo - Eurohal
Europastraat 2, Aalten, Gelderland, 7091XC

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Geachte dynamictennissers,

Op zondag 12 januari wordt het 22e Nieuwjaarstoernooi (NT) gehouden in Dinxperlo. Het NT heeft elk jaar een groot deelnemersveld. Daar zijn wij als organisatie erg blij mee, maar we lopen wel tegen ‘grenzen’ aan.

Een korte evaluatie na afloop van editie 2019 leverde wat pijnpunten op.(Te)veel games, te lange dag en te lange wachttijden tussen enkel- en dubbelspel. Editie 2020 gaan we proberen dit wat op te lossen. Dit komende NT zal dus anders van opzet zijn dan jullie gewend zijn, maar we hopen op jullie enthousiasme, medewerking en vooral blijvende deelname! Het is ook de reden dat we deze info jullie vooraf gaan sturen.

Wat gaat er veranderen/is nieuw?

  1. De voorronde poules worden kleiner. In de meeste gevallen slechts een 3-kamp. Dat betekent maar 2 poulewedstrijden. Maar, ook al wordt je laatste in de poule, er komt sowieso dan een vervolgwedstrijd (play-off). Dus als je inschrijft voor zowel enkel- als dubbelspel, speel je minimaal 6 wedstrijden (vergelijkbaar met editie 2019).
  2. Je mag in verschillende klassen inschrijven. Bv. enkelen in C-klasse, dubbelen in B-klasse. Of juist andersom. Met inschrijving geef je aan ons je voorkeursklasse aan. Echter let op punt 3.
  3. De klasseindelingen wordt gestandaardiseerd en geschiedt op basis van inschrijvingen en DTBN ranglijst. Gedacht wordt hierbij aan 12 spelers (NRS. 1-10 plus 2 wildcards) per klasse in enkelspel (6 teams in dubbel). Dus de eerste 10 spelers van de inschrijvingen gaan spelen in de A-klasse aangevuld met 2 wildcards. 1 van de wildcards is hierbij gereserveerd voor de B-kampioen van het afgelopen NK (mits deze nog niet bij de eerste 10 spelers staat, en op basis van vrijwilligheid). In de B-klasse vervolgens de volgende 12 spelers, etc.
  4. De poule-indelingen in de verschillende klassen zullen op de wedstrijddag zelf pas worden bepaald d.mv. loting! Hoe dat precies in z’n werk gaat, daar worden jullie nog over geïnformeerd.
  5. Met voorgaande maatregelen hopen we dat de wedstrijddag niet later zal eindigen dan 16:30 uur.
    Met bijkomend effect dat alle deelnemers minimaal tot en met de finales zullen blijven.
  6. We blijven evalueren en staan open voor jullie feedback. Laten we er weer een mooi NT2020 van maken!

Tot zondag 12 januari 2020 in Dinxperlo!

M vr. gr. Hans en Doortje ter Beek, Gert Eeltink. Organisatie Nieuwjaarstoernooi.

Poster NT 2020 WedstrijdReglement NT 2020

WedstrijdReglement NT 2020

Geef een reactie